- Úvod
- Vinařské potřeby
- Stabilita vín
- Assotan 100 g
Assotan 100 g

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Assotan 100 gSkladem 1 ks119 Kč98,35 Kč bez DPH
STABILIZAČNÍ A OXIDOREDUKČNÍ ČINIDLO. ASSOTAN umožňuje celkové snížení čiřících a stabilizačních činidel při zpracování hroznů. Vlastnosti: Světle šedý prášek s pachem po SO2, obsahuje disiřičitan didraselný 50%, kyselina askorbová 30%, galický tanin 20% Použití: Brání oxidaci během přepravy hroznů a moštů ke zpracování, brzdí rozvoj nežádoucí mikroflóry. V krátké době redukuje množství kyslíku v moštu, brání tak v oxidaci citlivých aromatických složek a fenolických látek. Umožňuje používat nižší hladiny SO2. Dávkování: 15-30 g/hl, dle potřeby. Dávku je možné rozdělit v různých technologických stupních (mletí, nakvášení, lisování, odkalování). 10g/hl přípravku ASSOTAN vytvoří asi 28mg/l SO2 a 30 mg/l kyseliny askorbové. Vypočítanou dávku rozmícháme v 10ti násobném množství moštu nebo vody a ihned přidáme do celého objemu.